Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Други

Ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ ще практикуват в Барселона по спечелен проект по Еразъм+

  16.04.2024 11:18
Ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ ще практикуват в Барселона по спечелен проект по Еразъм+

ПГЛПИ „Атанас Буров“ спечели проект „Европейско качество в професионалното образование“ №2023-1-BG01-KA122-VET-000117542, финансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз (ЕС), ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Професионално образование и обучение”. Проектът осигурява мобилност за обучаеми в сферата на професионалното образование .

В рамките на проекта на учениците  от ПГЛПИ „Атанас Буров” ще бъде проведена триседмична професионална практика в Барселона, Испания в периода от 7 до 27 юли 2024 г., в реална работна среда. Ще се включат ученици от всички специалности, изучавани в училището: „Оперативно счетоводство”, ”Банково дело”, „Електронна търговия“ и „Експлоатация на автомобилния транспорт”. Подборът на участниците бе извършен по следните критерии: среден успех от предходната учебна година; липса на санкции; брой неизвинени отсъствия;  участие в извънкласни и извънучилищни мероприятия

Отговарящите на изискванията положиха тест и преминаха събеседване на английски език. Одобрените ученици ще станат част от екипите на европейски компании, където посредством разработен план ще се включат в трудова дейност, прилагайки наученото в училище. Това ще им даде възможност да изградят една актуална визия за професията, нейната значимост и перспективност. От друга страна, поставените задачи и изпълнението на дейностите по време на мобилността ще дадат възможност на учениците да придобият нови знания и умения по избраните от тях специалности. Всичко това ще окаже положително влияние върху практическата подготовка на учениците и ще повиши конкуретноспосбността им на българския и на европейския пазар на труда.

В рамките на проекта ще се включат и петима учители, преподаващи професионални предмети. Те ще се запознаят с нови обучителни методи, които се използват в испанската образователна система, ще наблюдават организацията на практическото обучение, която се използва от компании, в които има стажанти.


Ключови думи
ПГЛПИ Атанас Буров проект Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета