Понеделник, 29 Апр 2024
            
Други Елена

Община Елена кани любителите на фотографията да се включат в конкурса „Лицата на Балкана“

  13.04.2024 17:50
Община Елена кани любителите на фотографията да се включат в конкурса „Лицата на Балкана“

Община Елена кани любителите на фотографията да се включат в тазгодишния конкурс „Лицата на Балкана“. Конкурсът е част от програмата на празника „Балканът пее и разказва”, чийто домакин през 2024 г. е Община Гурково.

Конкурсът е отворен за всички, които обичат фотографията, любителски е и няма професионален характер. Без ограничения е за участниците. Те могат да са ученици и възрастни, представители на читалища, учебни заведения, клубове и други организации от шестте приятелски общини – Елена, Котел, Трявна, Твърдица, Дряново и Гурково.

Всеки, който желае да се включи, изпраща до 3 авторски снимки, с максимален размер на файловете до 5MB/300 dpi резолюция. Те могат да се цветни или черно-бели, желателно е обработката с фотографски програми да е минимална или липсваща.

Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на е-mail: [email protected]

Всяка снимка трябва да е придружена от следната информация: заглавие, име и адрес на автора, кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на фотоса, за участници под 18 години – възраст и име на родител/настойник, телефон за връзка.

Със своята регистрация участниците потвърждават, че снимките, предоставени за конкурса, са техни собствени творби и не нарушават авторски права или други права на трети страни.

Участниците се съгласяват, че техните снимки могат да бъдат използвани за цели, свързани с конкурса, като например публикации в социалните медии, уебсайт, изложба и други.

Срок за изпращане на снимките до 17:00 ч. на 30 май 2024 г.

Фотографиите ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Община Гурково, фотограф и художник. Оценките ще се базират на креативността, техническото изпълнение и свързаността с темата на конкурса.

Победителите ще бъдат обявени на 15 юни 2024 г. на празничното тържество „Балкана пее и разказва“ и ще бъдат наградени.


Ключови думи
фотоконкурс Лицата на Балкана