Понеделник, 29 Апр 2024
            
Велико Търново Култура

„Фоайе на книгата с автограф 2024“ представя новия роман на Елена Чамуркова

  12.04.2024 11:05
„Фоайе на книгата с автограф 2024“ представя новия роман на Елена Чамуркова

Романът „Спасение“ на Елена Чамуркова ще бъде представен тази вечер във Велико Търново. Романът е част от афиша на тазгодишното издание на „Фоайе на книгата с автограф“ – едномесечно изложение, организирано от Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“.

„Спасение“ е разказ за изгубената, изстраданата и намерената Любов, но не само. Любовта спасява телата, душите и живота ни. Връща ни към нас самите и към смисъла от съществуването ни.

Любовта във всичките ѝ измерения е най-великата и най-спасителната човешка емоция. „Спасение“ не е класически роман със завръзка, кулминация и развръзка. Сюжетът се заплита около една ненавременна, безсмислена и неразгадана смърт на млад мъж, събитията преди и след нея. В едри щрихи са преплетени две любовни истории, а времевата рамка е разгърната в периода от късния социализъм до наши дни.

През потока на съзнание на една жена и двама мъже, чиито съдби животът е завързал по невероятен начин, са пресъздадени пъстрите, шеметни, даващи и отнемащи надежда на стотици хиляди българи години. Това не е моментна снимка на действителността, а художествено обобщение на стремежите, загубите, победите и спасенията на няколко поколения, анонсират от РБ „П. Р. Славейков“.

Елена Чамуркова е дългогодишен журналист в централни и регионални медии. Била е репортер, водещ и главен редактор на „Дарик радио“ Велико Търново, както и репортер с ресор „Политика и местна власт“ в областния всекидневник „Борба“. Участник в няколко политически кампании като пиар експерт и кандидат. Магистър по българска филология. Доктор по политически науки (ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“). Автор на бестселърите „Обществена поръчка“ и „Изнудвачът“.

Представянето на „Спасение“ ще бъде довечера в 17.30 ч. във Филиал "Бузлуджа" на РБ "П. Р. Славейков" - ул. „Деню Чоканов“ 8.


Ключови думи
Елена Чамуркова Спасение