Понеделник, 29 Апр 2024
            
Свищов Спорт

Наградиха победителите във футболния турнир „Юлиян Манзаров“

  12.04.2024 10:33
Наградиха победителите във футболния турнир „Юлиян Манзаров“

Приключи междуученическият футболен турнир "Юлиян Манзаров" в Свищов. Турнирът е организиран от Община Свищов, Фондация „Ангели от Лим“ и ОФК „Академик“ по повод 20-годишнината от трагедията в р. Лим, при която 12 свищовски деца загубиха живота си. В турнира взеха участие училищни отбори от община Свищов.

На церемонията по награждаване присъства футболната легенда и председател на ЗС на БФС Бончо Генчев, който беше бурно аплодиран от всички футболисти и гости на турнира. Кметът на Свищов благодари на всички взели участие в организацията на възпоменателното спортно събитие и приветства състезателите за спортсменската игра. От своя страна бащата на Юлиян Манзаров – Георги Манзаров, който е и председател на Фондация „Ангели от Лим“, благодари на Община Свищов за подкрепата и активното участие в реализирането на тазгодишния турнир, както и във всички мероприятия в памет на загиналите деца. Той подчерат, че Фондацията високо оценява подкрепата на Общината.

Наградите, които са осигурени от Община Свищов, бяха връчени на отличените отбори от кмета д-р Генчо Генчев, Георги Манзаров и Бончо Генчев. За да стимулира физическата активност при подрастващите, да подпомогне развитието на спорта и по-конкретно футбола, Георги Манзаров връчи парични награди, осигурени лично от него, на всеки от отборите.

Финалът на тазгодишния футболен турнир „Юлиян Манзаров“ завърши с думите: „Нека днешният ден да е символ на това, за което се бореше Юли – неопетнена и справедлива игра, в която печели по-добрият отбор!“.

КЛАСИРАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ:

Първа възрастова група 5-7 клас

Първа място – СУ „Димитър Благоев“

Второ място – СУ „Николай Катранов“

Трето място – СУ „Цветан Радославов“

Голмайстор на турнира – със 17 гола Ефе Ахмед

Втора възрастова група 8-10 клас

Първа място – ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

Второ място – СПГ „Алеко Константинов“

Трето място – СУ „Николай Катранов“

Голмайстор на турнира – с 6 гола Нивелин Иванов

Трета възрастова група 11-12 клас

Първа място – ПДТГ „Димитър Хадживасилев“

Второ място – СУ „Димитър Благоев“

Трето място – СУ „Николай Катранов“

Голмайстор на турнира – с 10 гола Тонислав Славев

С грамоти за участие в различните категории бяха отличени: ОУ „Христо Ботев“ – с. Алеково, ОУ „Филип Сакелариевич“ и СПГ „Алеко Константинов“.


Ключови думи
турнир Юлиян Манзаров
Последни
Седмицата
Анкета