Вторник, 30 Апр 2024
            
Общество Свищов

Румен Константинов спечели голямата награда в конкурса „Три звездички“ в Свищов

  10.04.2024 17:15
Румен Константинов спечели голямата награда в конкурса „Три звездички“ в Свищов

На 10 април в град Свищов бяха връчени наградите от Националния конкурс за детска рисунка „Три звездички“. В IX издание на конкурса, който се организира от Фондация „Ангели от Лим“ и Община Свищов в памет на Боряна, Женя, Светослава и всички трагично загинали деца във водите на река Лим, взеха участие 473 деца от цялата страна, които представиха 487 творби.

Церемонията по връчване на наградите бе открита от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, който изрази своята съпричастност с мъката на родителите и всеобщата тъга по загубата на 12-те свищовски деца. Кметът Генчев поздрави всички участници, като им пожела да продължат да развиват своя талант и да бъдат смели в мечтите си. Той връчи и голямата награда от конкурса „Три звездички 2024”, която тази година спечели Румен Константинов, на 14 г., от Арт школа „Колорит“ – гр. Плевен.

Отличия за първо, второ и трето място бяха връчени в трите възрастови групи, като заедно с тях имаше много специални и поощрителни награди. Наградата за най-малък талантлив участник получи Борил Любомиров, на 1 г. и 11 месеца от ЦОП – гр. Свищов, а тя му беше връчена от майката на Боряна – Веселина Тошева-Петкова, която в днешния ден беше рожденичка.

Както всяка година, всички млади таланти, представили в конкурса своите творби, получиха грамоти за участие, а председателят на Фондацията Георги Манзаров им благодари лично за участието и закри официално IX Национален конкурс „Три звездички 2024”.


Ключови думи
Три звездички
Последни
Седмицата
Анкета