Петък, 03 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ победи „Добруджа“ в последния мач от редовния сезон на елитната хандбална група

  30.03.2024 19:43
„Локо“ победи „Добруджа“ в последния мач от редовния сезон на елитната хандбална група

В сп. зала „Русалка” в Добрич хандбалният „Локомотив” победи „Добруджа” с 31:38 (14:18) в мач от последния кръг на редовния сезон на „А“ РХГ.

В среща без значение за класирането двата отбора започнаха много динамично със скоростни атаки и мъжки единоборства в защита. В първите минути „железничарите” поведоха с 0:2. Домакините, подкрепяни от своята публика, успяха да изравнят 5:5 в осмата минута и до средата на полувремето поведоха с 10:9. Последваха силни моменти за „локомотивци”, които възстановиха равновесието и до края натрупаха преднина от четири гола 14:18 на почивката.

През втората част и двата отбора увеличиха оборотите. Домакините играха с огромно желание и търсеха обрата. Гостите умело се бранеха, поддържаха комфортна преднина от три-четири гола. Възползваха се от всяка грешка на противника, бележеха и постепенно трупаха преднина, която в края на мача стигна до седем гола за 31:38.

След края на редовния сезон „Локомотив” заема второ място с 29 точки, само на една от водача „Шумен-61”. Трети е „Осъм” (Ловеч), четвърти е „Фрегата” (Бургас).

В плейофната фаза „локомотивци” ще играят с ловчанлии до две победи от три мача. Горнооряховските хандбалисти са с предимство в домакинствата, заради по-предно класиране. По същия начин шуменци и бургазлии ще изиграят срещите си. След което предстоят мачовете за разпределение на медалите.

Отборът на ХК „Локомотив”: Петър Николов, Павел Данаилов, Йордан Попов, Николай Генов, Георги Маринов, Любен Иванов, Румен Ангелов, Божидар Симеонов, Кристиян Стратиев, Любослав Димитров, Станислав Добрев, Стелян Димов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица