Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Култура

Шест състава от три града се събират на една сцена в Горна Оряховица за „България пее”

  29.03.2024 10:30
Шест състава от три града се събират на една сцена в Горна Оряховица за „България пее”

Горна Оряховица отново се включва в инициативата на Българския хоров съюз „България пее” с концерт, в който ще се включат шест различни по стил и изпълнявана музика състави.

Целта на инициативата, която се провежда за осми път, е да се стимулира хоровото изкуство, като по едно и също време в различни български градове се правят концерти. Хор „Славянско единство“ е сред първите, подкрепили идеята и участва всяка година. В досегашните седем издания хорът два пъти е гостувал в рамките на тази инициатива в Благоевград и Разград. В останалите пет издания в Горна Оряховица са гостували музиканти от други градове.

Тази година концертът в Горна Оряховица събира на една сцена шест състава от три града. Ще участват ДВГ „Звънчета” от Лясковец с ръководител Мария Петрова, Вокална формация „Мелос” от Севлиево с художествен ръководител Олга Цветкова, хор и оркестър на ФА „Сидер войвода” с художествен ръководител Георги Петров, Формация „Оренда” и Вокален състав „Графити” с вокален педагог Аделина Колева, както и Хор „Славянско единство” с диригент Донка Копринкова.

Концертът е на 19 април от 18 часа в НЧ „Напредък 1869”.


Ключови думи
България пее Горна Оряховица