Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Започва санирането и газификацията на блок 2 на общежитията на ВТУ

  27.03.2024 14:18
Започва санирането и газификацията на блок 2 на общежитията на ВТУ

Oт м. април започват санирането и газификацията на Блок 2 на Студентските общежития на Великотърновския университет. Ремонтните дейности няма да попречат на живеещите там студенти и те няма да бъдат премествани.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров получи уверение от Иван Момински, управител на „Студентски столове и общежития“ ЕАД – клон Велико Търново, че ремонтните дейности ще приключат през есента и блокът ще бъде готов за началото новата на учебната година.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети в Р България Ангел Стойков разгледа Блок 2 и също се запозна с подробности за бъдещия ремонт. След реновирането вече всички общежития във Велико Търново ще предоставят най-съвременните условия за живот на студентите, докторантите и специализантите.

Преди това ректорът проф. д-р Димитър Димитров се срещна с председателя на Националното представителство на студентските съвети в Р България Ангел Стойков. Двамата обсъдиха редица важни теми, свързани с обучението на студентите във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, с националните студентски политики по отношение на висшето образование в страната, социално-битовите въпроси, бъдещи съвместни инициативи и други.

На срещата присъстваха и д-р Александър Узунов, съветник по социално-битовите въпроси на учащите към НПСС, и Васил Цонков, председател на Студентския съвет на ВТУ.

 


Ключови думи
общежития ВТУ