Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Община Горна Оряховица организира обществено обсъждане за терена на бъдещия приют за безстопанствени кучета

  27.03.2024 09:39
Община Горна Оряховица организира обществено обсъждане за терена на бъдещия приют за безстопанствени кучета

Община Горна Оряховица кани всички граждани, организации и заинтересовани лица на обществено обсъждане, във връзка с изграждането на приют за безстопанствени кучета върху общински имот с ид.16359.511.2009 по КККР на гр. Горна Оряховица. Това е теренът на бившите разсадници до бул. Македония, в източната промишлена зона на града.

Общественото обсъждане е насрочено за 4 април 2024 г., (четвъртък) от 17.30 ч. в голямата Зала 1 на Общината.

В началото на март, със свое писмо общинското ръководство поиска официални становища от компетентните институции, относно избрания терен и местоположението на бъдещия приют. Получиха се отговори и от трите места – РЗИ, РИОСВ–Велико Търново и Областна дирекция на БАБХ. В становищата си, нито една от институциите не посочва проблем или обстоятелство, които да не позволяват такова съоръжение да се намира на дадената локация.

В общинската администрация обаче беше внесена подписка от местни жители срещу изграждането на приюта.

За да се защити интересът на гражданите Община Горна Оряховица подлага темата на обществено обсъждане, по време на което да се представят всички гледни точки и аргументите за и против изграждането на общинския приют за безстопанствени кучета. Подобно съоръжение е една от ключовите мерки за справяне с този дългогодишен проблем.


Ключови думи
обществено обсъждане Горна Оряховица