Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

ФК „Ботев – 33“ (Крушето) е с нови екипи

  25.03.2024 11:06
ФК „Ботев – 33“ (Крушето) е с нови екипи

С нови екипи е футболният „Ботев – 33“ – с. Крушето. Тях момчетата на наставника Николай Йовков получиха на старта на пролетния полузесон с пожеланието да се придвижат напред в класирането. Екипите са осигурени от Петър Гайдаров и "Апсидастрой" ЕООД и от Стоян Тодоров. 

Времето, когато във всяко село имаше футболен отбор, отмина. По-възрастните с носталгия помнят годините, в които на селските игрища, в почивен ден се събираха стотици хора, за да проследят футболния мач на любимия си отбор. Това се превръщаше в истински празник. Днес е истинско предизвикателство да поддържаш селски футболен клуб, да намериш средства за финансовото му обезпечаване, а още по-трудно да намериш и футболисти, особено местни и много важно - да намериш съмишленици или, казано с други думи, мечтатели, които искат да създават и побеждават, споделя общинският съветник и управител на „Апсидастрой“ ЕООД Петър Гайдаров. „Апсидастрой“ ЕООД е водещ спонсор на ФК „Ботев – 33“ – Крушето.

Както всеки  футболен клуб, подобен на тима от Крушето, и „Ботев – 33“ изпитва затруднения с базата и осигуряване на финансиране. Помагат основно хората, обединени около желанието си клубът да съществува и да се развива - Петър Гайдаров, Пламен Петков, Николай Йовков, Стойчо Стойчев, Ангел Ангелов, Стоян Тодоров, Момчил Петков, капитанът на отбора Любослав, ЗПК „Росица – 95“ в лицето на нейния председател Цветан Дойнов, кметът на селото Ивелина Георгиева, както и Община  Горна Оряховица с гласувана в бюджета субсидия от  3000 лева. Също и БРИТОС ЕООД в лицето на  Антон Ненов – подарил първите екипи на отбора.

Възстановихме съблекалните, оградихме стадиона, монтирахме седалки, стремим се да поддържаме терена. Топки, мрежи и очертаване на терена, екипи, такси, транспорт др. Въпреки трудностите, организаторите и отборът не губим мотивация. Не играем за облаги, а за да се наслаждаваме на самата игра и споделяме емоциите от нея. За нас и жителите на село Крушето.  В първенството сме на шесто място, но съм сигурен, че след пролетния сезон ще сме доста по-напред. Благодаря на всички футболисти, които всеотдайно и феърплей играят за отбора.  Благодаря на всички, които ни помагат и подкрепят. Само „Ботев – 33“ с. Крушето!, разказа още Петър Гайдаров.


Ключови думи
ФК "Ботев - 33" - Крушето