Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Златарица Лясковец Политика

Следизборни трансфери: Общини си разменят началници, Деница Коева вече е зам. кмет на Лясковец

  23.03.2024 11:02
Следизборни трансфери: Общини си разменят началници, Деница Коева вече е зам. кмет на Лясковец

Смяната на местната власт в някои общини откри нов пазар за общински кадри. Трансферният прозорец още е отворен и рокадите продължават. Те са особено активни между Горна Оряховица, Лясковец и Златарица, където нови кметове разчистват стари кадри и градят нов екип.

Последната новина от трансферния пазар е, че бившият зам. кмет на Горна Оряховица инж. Деница Коева вече заема същата позиция, но в Община Лясковец. Първата й изява на новия пост беше на среща за спорта. Преди това в същата посока пое бившият началник на отдел „Териториално селищно устройство и общинска собственост” Веселина Енчева. Тя дори буквално беше трансферирана след като двамата кметове се договориха, че може да премине от едната община в другата като държавен чиновник. Лясковец привлече и счетоводителят Иванка Стайкова.

В обратна посока пък Пенка Димитрова, която отговаряше за обществените поръчки в екипа на д-р Ивелина Гецова. Тя вече се занимава със същото, но в Община Горна Оряховица и е шеф на отдел „Човешки ресурси и обществени поръчки”.

Нейната предшественичка Миглена Петкова, която напусна Горнооряховска община в първия ден след изборите, вече е в Община Елена, където отново се занимава с обществени поръчки.

Сериозно движение има и към Община Златарица, където първо се озова бившият секретар на Община Лясковец Мариян Паскалев, но вече в ролята на зам. кмет. В Община Златарица вече е и бившата шефка на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” в Горна Оряховица инж. Петя Богданова, която беше освободена след прекратяване на предприятието. Община Златарица се е опитала да привлече и Деница Коева, но тя предпочела офертата на по-близката община.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
общини