Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Светски

Горнооряховски таланти пяха с Биг бенда на БНР

  23.02.2024 15:20
Горнооряховски таланти пяха с Биг бенда на БНР

Таланти от школите на Аделина Колева и Стела Дойкова участваха в концерт на Биг бенда на Българското национално радио на 22 февруари. Истински „Мост между поколенията” хвърли концертът в Първо студио на радиото, като млади таланти изпълниха над 20 любими български песни като „Бяла тишина”, „Хора и улици”, „Нека да е лято”, „Звън”, „Любовта е море”, „Прошепнати мечти”. Гост-диригент беше младият музикант Георги Милтиядов, който за първи път работи с Биг бенда на БНР.

Песните в програмата на „Мост между поколенията” са на композитори като Йосиф Цанков, Борис Карадимчев, Стефан Димитров, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Емил Георгиев и др., но представени в нов аранжимент. Новите интерпретации бяха представени от млади певци и вокални групи, лауреати на национални и международни конкурси. Като солисти участваха Алекс Карабоев и Кристина Енчева от „Мюзик саундс” на Стела Дойкова, Ерик Михайлов и Вокален състав „Графити” на Аделина Колева.

Финалистът в тазгодишния сезон на „Гласът на България” Симеон Славев беше представен като специален гост заедно с победителката във формата Надежда Ковачева.

Младите дарования от Горна Оряховица участват в концерта по специална покана на продуцента на БНР Мая Райкова.


Ключови думи
Графити Стела Дойкова Аделина Колева Биг Бенд на БНР Горна Оряховица