Сряда, 10 Яну 2024
            
Велико Търново Други

Новият корпус на областната болница е номиниран за наградата „Фасада на годината 2022-2023“

  10.10.2023 15:55
Новият корпус на областната болница е номиниран за наградата „Фасада на годината 2022-2023“

Новият корпус на областната болница е номиниран за наградата „Фасада на годината 2022-2023“. Конкурсът е организиран от „Баумит България“ ЕООД и за 18- ти пореден път жури и публика оценяват най-добрите архитектурни и строителни проекти, реализирани в България.

Целта на конкурса е да бъдат отличени сградите, които съчетават творческото виждане на архитекта с високото качество на използваните продукти и професионално изпълнение, като с това допринасят значително за подобряването и модернизирането на ландшафта в населените места.

Новият болничен корпус беше открит през април 2022 г. и в него се помещават отделенията по инфекциозни болести, съдова хирургия, неврология, акушерство и гинекология и неонатология.

Сградата е проектирана от арх. Цветан Петров, арх. Даниела Ангелова, арх. Ангел Христов; „Иво Петров - Архитекти“ (ИПА), а изпълнител е „Билдинг Комфорт“ ЕООД.

Наградите в шестте категории на конкурса „Фасада на годината“ ще бъдат обявени на 19 октомври по време на официална церемония в София.


Ключови думи
МОБАЛ Фасада на годината
Последни
Седмицата
Анкета