Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

МБАЛ „Св. Иван Рилски” не подкрепя идеята неваксинираните да плащат за лечение на COVID

  16.10.2021 11:44
МБАЛ „Св. Иван Рилски” не подкрепя идеята неваксинираните да плащат за лечение на COVID

Във втората по големина общинска болница у нас – в Горна Оряховица от януари досега преминалите болни с коронавирус са над 1000, като от началото на септември те надхвърлят 300. От тях едва 5% са били имунизирани. Въпреки натовареността на стационара, ръководството не подкрепя идеята неваксинираните да доплащат за лечението си.

„Аз съм категорично против това предложение, тъй като смятам, че Законът за здравното осигуряване регламентира кои услуги се поемат от Здравната каса, кои не се поемат, кога пациентът е здравноосигурен и кога не е здравноосигурен. И такива предложения, независимо от напълно основателния мотив и изключително голямата необходимост да се популяризира ваксинацията срещу ковид, но такива предложения в този дух, според мен са абсолютно необосновани!“, коментира управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов пред TV „Европа”.

https://www.tvevropa.com/2021/10/ne-vsichki-bolnitsi-podkrepyat-predlozhenieto-nevaksiniranite-da-zaplashtat-lechenieto-si-ot-covid-19/?fbclid=IwAR2NjbBC7I8q1QAP8sOP1b-cz0hFEQ3fLmGmh5Vc2ubXfVk9lJ1N8tBtEvg


Ключови думи
МБАЛ "Св. Иван Рилски" Горна Оряховица ковид
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати