Сряда, 18 Май 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Кандидатите на ГЕРБ-СДС във Велико Търново: Трябва да се сложи край на политическата криза, за да се справим с икономическата и социалната

  15.10.2021 14:34
Кандидатите на ГЕРБ-СДС във Велико Търново: Трябва да се сложи край на политическата криза, за да се справим с икономическата и социалната

Със заявка за победа и за последващо съставяне на стабилно и работещо правителство отива на парламентарните избори на 14 ноември коалицията ГЕРБ – СДС. Днес политическите партньори стартираха кампанията си във Велико Търново, а кандидатите в листата под №32 в бюлетината представи лично водачът й проф. Костадин Ангелов.  

В резултат на политическата нестабилност от последните месеци, се родиха няколко много сериозни кризи за България. Политическата криза вече е част от ежедневието ни, тя се следва от сериозна икономическа криза и от сериозна социална криза. Това е резултат от болните властови амбиции на един човек в държавата, който преди година вдигна високо юмрука си и така счупи гръбнака на българската демокрация. Хората не искат избори, омръзна им от кампании, омръзна им да слушат обещания за светло бъдеще от преоблечени в нови дрехи умни, красиви, почтени нови политици. От Велико Търново с хората в листата на коалиция ГЕРБ – СДС ясно заявяваме, че трябва да се сложи край на политическата криза. Когато това се случи, ще могат да бъдат решени икономическата и социалната кризи. Изходът е работещо Народно събрание и съставянето на стабилно правителство. ГЕРБ е единствената политическа сила, която е доказала, че може да прекарва България успешно през кризи. В трудни моменти да гарантира стабилността и най-вече да носи отговорност за всички решения и за живота на българските граждани. Пак ще се справим, тръгваме към изборите за победа и за да съставим работещо и стабилно правителство. Време е за усилена работа в тези трудни времена, време е за диалог, каза проф. Костадин Ангелов.

Всеки от кандидатите ни знае как да води диалог, знае как да създава мостове, а не да гради стени, каза още водачът на листата във Велико Търново. Нашите съмишленици и колеги в листата имат нужния опит, нужните умения, доказали са се като лидери, като управленци, като хора на честта и на думата. Най-важното е, че всеки от тях ще представи достойно Велико Търново и областта, защото е отговорен и достоен човек през целия си съзнателен живот. За мен е огромна чест отново да бъда водач на листата на коалиция ГЕРБ – СДС във Велико Търново. За мен Велико Търново е много повече от историческа и духовна столица на България. Много назад в миналото имам хубави спомени от този град, много мои близки живеят тук, с много хора станахме близки, приятели. Жителите на областта могат да разчитат на моята подкрепа, категоричен бе професорът.  

ГЕРБ е незаобиколим фактор в Парламента и няма как да се състави стабилно правителство без коалицията ГЕРБ – СДС, посочи още той.

Когато говорим за партии, нека знаем, че голяма част от тях членуваме в различни политически партии на европейско ниво. Много трудно би могло да се обясни на избирателите как партии от противоположни политически семейства могат да станат съюзници и в името на какво. От друга гледна точка партиите, които твърдят, че ще съставят правителство, техните политически програми са изключително противоположни, не биха намерили политически консенсус, който да се гради на стабилни политики. А единствено и само имат за цел премахването на един или втори човек в държавата. Като главния прокурор например. И това за тях е съдебна реформа. Не, това не е съдебната реформа, от която има нужда България. България има нужда от сериозен политически консенсус за изграждането на стабилно политическо мнозинство за постигането на съдебна реформа. Някой да е чул какви са техните идеи за съдебна реформа, освен отстраняването на главния прокурор? Не може една реформа да се прави, за да се отстрани един човек. Тя трябва да постига цели като справедливост, бърз съдебен процес, процес, независим от политическите настроения в страната. Политиките трябва да се синхронизират, убуден е проф. Костадин Ангелов.

За ново явление в 46-то Народно събрание, част от което беше и той, говори третият в листата Димитър Николов. Николов не скри мнението си, че въпросният Парламент не е бил конструктивен, но пък е дал безценен опит.  

Фабриките за фалшиви новини вече произвеждат фалшиви политически проекти, т. нар. имитиращи проекти и продукти в политическия маргетинг. За радост някои са с определен срок на годност, други – с изтекъл. Бъдете наблюдателни и в тази кампания, текат интересни процеси. Казват, че трудните времена раждат силни хора. Надявам се, че ще излезем по-силни от тази ситуация, за да овладеем хаоса и да възстановим нормалността и държавността в Република България. 45-то и 46-то Народно събрание компрометираха парламентаризма – най-демократичния модел на управление, силно се надявам, че надвисналата над Народното събрание тежка криза на смисъла ще бъде преодоляна. Защото сме длъжни да реабилитираме парламентаризма, категоричен е Димитър Николов.

С 16 кандидати отива на изборите ГЕРБ – СДС във Велико Търново. На второ място е университетският преподавател проф. Любомира Попова. Трети е журналистът и издател Димитър Николов – представител на гражданската квота и народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. След него са предприемачите Георги Недев и Станислав Стоянов, а на шесто място е друг представител на гражданската квота – адвокат Любомир Брайнов. По-нататък следват преподавателят в Стопанската академия д-р Станислава Стоянова, археологът проф. Хитко Вачев (гражданска квота), лекарят Емилия Георгиева, специалистът по социални дейности Росица Димитрова, лекарите д-р Николен Стойнов и д-р Емил Енчев. На 13-та позиция е докторът по психология Венцислав Георгиев, следван от финансиста Стефан Бранзелов и учителя Никифор Тодоров. Листата затваря студентът Георги Тодоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ГЕРБ - СДС проф. Костадин Ангелов Димитър Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати