Вторник, 17 Май 2022
            
Горна Оряховица Други

В Дните на безопасност по пътя ученици на СУ „Георги Измирлиев“ научават как се спасява живот

  13.10.2021 20:17
В Дните на безопасност по пътя ученици на СУ „Георги Измирлиев“ научават как се спасява живот

Месец октомври е обявен за „Месец на пътната безопасност на територията на област Велико Търново“. В тази връзка в училище започнаха поредица от практико-приложни дейности под егидата на глобалната инициатива.

Европейска мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания по проект, целящ да намали до нула поне в рамките на един ден броя на загиналите в пътнотранспортни произшествия. За втора поредна година СУ “Георги Измирлиев“ се включва в инициативата „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

На 12.10.2021 г. бе проведено учебно-практическо занятие “Оказване на първа долекарска помощ при ПТП“ с ученици от гимназиален етап. Младите хора бяха запознати с правилата и необходимостта от оказване на ПДП, видовете травми и спешните действия при помощ на пострадал. Бяха проведени тренинги по две кризисни ситуации - за пострадал с нараняване и счупване, както и спиране на кръвотечение.

Това е една от многото дейности, които се организират в СУ „Георги Измирлиев“ по БДП. Организатори на събитието бяха г-жа Мариета Чолакова със съдействието на медицинското лице Людмила Глухарова и председателя на комисията по БДП – г-жа Кремена Янкова.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев Дни на безопасност по пътя
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати