Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Други Елена

И тази година няма да има Празник на еленския бут

  13.10.2021 12:39
И тази година няма да има Празник на еленския бут

И през тази година Празник на еленския бут няма да има. Причината отново е разпространението на коронавируса, заради който и през 2020 г. не се проведе едно от най-емблематичните събития за град Елена.

Община Елена дълго отлагаше вземането на решение с надеждата, че ситуацията с COVID-19 ще се промени, но това така и не се случи. Ето защо се стигна до отмяна на празника и този път. Освен това събитие като Празника на еленския бут попада в обхвата на заповед на здравния министър за противоепидемичните мерки, една от които е спиране на всички масови мероприятия, при които публиката не е със седящи места и входът е неограничен.

Община Елена отчасти споделя притесненията на Местния съвет по туризъм, че отмяната на празника ще се отрази негативно на бизнеса и най-вече на туризма. Именно от Местния съвет още в началото на септември излязоха с отворено писмо до кмета и до Общинския съвет, в което настояха събитието да се проведе. Предложението бе това да стане в началото на октомври или около Димитровден, каквато е традицията.

Кметът инж. Дилян Млъзев изразява надежда, че догодина ситуацията с коронавируса ще бъде по-благоприятна и ще позволи провеждането на Празника на еленския бут. / сн. архив RegNews


Ключови думи
Празник на еленския бут
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати