Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Скаутски лагер „Ряховец – 2021“ ще се проведе за първи път в Горна Оряховица

  10.08.2021 09:20
Скаутски лагер „Ряховец – 2021“ ще се проведе за първи път в Горна Оряховица

Скаутски лагер „Ряховец – 2021“ ще се проведе за първи път в Горна Оряховица. Лагерът е част от проявите по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г. Организатори на спортното събитие са Община Горна Оряховица и НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.
Скаутският лагер ще се проведе на 20, 21 и 22 август и ще бъде разположен в района на хижа „Божур“.
В рамките на трите дни участниците ще имат възможността да се включат в различни предизвикателства. Сами ще устроят палатковия лагер, ще имат възможността да приготвят пилешка супа „по скаутски“. Ще могат да наблюдават звездното небе с телескоп и ще се научат да се ориентират по небесните обекти. Децата ще се запознаят с компас, както и с начините за ориентиране по местни предмети. Предвиден е поход до Крепостта Ряховец и историческа беседа. Малките скаути ще имат възможността да изучат правилата за стрелба с пневматично оръжие и ще се включат в състезание, ще плетат гривни с цветовете на националното знаме по метода „Викингски възел“. Предвидени са също и състезателни игри с участието и на родителите, като теглене на въже, скачане с чувал и други. Ще има и забавления край лагерния огън, народни хора, танци и песни. На финала всички деца ще получат специални сертификати за участие в първия Скаутски лагер „Ряховец -2021“. Преди да си тръгнат, участниците, като истински скаути, ще почистят района на лагера.
Максималният брой деца, които мога да се включат в скаутския лагер, е 50 и те трябва да са във възрастовата група от 2 до 5 клас и задължително да бъдат придружени от 1 или двама родители (или пълнолетни придружители). Заявки за участие в лагера се подават до 15 август включително на e-mail: [email protected] и [email protected] или до запълване на бройката. В заявката се изписват трите имена на детето, трите имена на родителя и задължително телефон за обратна връзка. Участниците трябва да разполагат със собствена палатка, както и със спален чувал за всеки.
Преди провеждането на лагера ще се проведе задължителен инструктаж с родителите или придружителите на децата.


Ключови думи
скаутски лагер х. Божур Ряховец 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати