Събота, 01 Oct 2022
            
Крими

Четирима са задържани за телефонни измами

  30.07.2021 13:31
Четирима са задържани за телефонни измами

Трима извършители на измами и техен помагач са задържани при операция на Главна дирекция „Национална полиция“ и Областните дирекции на МВР във Велико Търново, Русе и Шумен. Операцията е проведена на 28 юли.

Тримата мъже, двама от които местни жители - на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица, с богато криминално минало, са задържани в  района на с. Камен, Великотърновско.  44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами и осъждан, 46-годишният също е осъждан и с криминалистически регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска марка. 

При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

Помагачът, играещ ролята на куриер, е задържан минути след като възрастна жена му предала 1 960 лв. Задържан е в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.
Според данните до момента, жертви на престъплението се оказали две жени - на 83 и 71 г., от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема - съдействие на полицията.

След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат,  в плик на място, близо до имота на една от жените.
Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзор на Районната прокуратура в Шумен, като се изяснява дали задържаните са извършвали и други телефоннни измами в страната. и  съпричастността на задържаните към телефонни измами на територията на цялата страна.


Ключови думи
телефонна измама
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати