Вторник, 28 Дек 2021
            
Други Свищов

В Свищов започна реконструкция на водопроводна мрежа за 1.7 млн. лева

  19.07.2021 14:15
В Свищов започна реконструкция на водопроводна мрежа за 1.7 млн. лева

На 19 юли в Свищов официално бе даден старт на дейностите по  реконструкция на водопроводната мрежа на 29 улици в града. Средствата за финансиране на инвестиционния проект са предоставени от ПУДООС и са в размер на 1.7 млн. лв.

В присъствието на зам.-кмета Иван Шопов, секретаря на Общината Любомира Петрова, представители на ВиК „Йовковци“, на фирмата изпълнител и жители на града, кметът на Свищов д-р Генчо Генчев пожела успешна реализация на проекта и подчерта, че с подмяната на старите и амортизирани водопреносни тръби на 29-те улици ще се подобри значително водоподаването на вече 70 улици в Свищов, което е  приблизително 85% от водопроводната мрежа в крайдунавския град.

Дейностите стартираха от кв. „Стоян Ников“, който е един от големите квартали на Свищов и на който  впоследствие предстои да бъдат изградени кътове за отдих, нови детски площадки и съоръжения за спорт и забавления на жителите в квартала. Градоначалникът сподели, че се очаква дейностите по подмяната на водопровода да приключат през есента и пожела успех на фирмата изпълнител, като подчерта, че изключително много ще се следи за качеството на изпълнение на проекта.

Заедно с кв. „Ст. Ников“, по проекта предстои подмяна на водопровода и полагане на асфалт на следните улици: кв. „Рила“, ул. „Д. Ценов“, ул. „Д. Г. Анев“, ул. „Козлодуй“, ул. „Вихрен“, ул. „27-ми юни“, ул. „Х. Димитър“, ул. „Екзарх Антим I“, ул. „К. Д. Аврамов“, ул. „Д. Хадживасилев“, ул. „Ст. Михайловски“, ул. „Шипка“, ул. „Иконом Христо Василев“, ул. „Н. Бозвели“, ул. „Ц. Бояджиев“, ул. „Ив. Данчев“, ул. „В. Левски“, ул. „Тракия“, ул. „д-р Д. Хр. Павлович“, ул. „Хр. Смирненски“, ул. „Ст. Караджа“, ул. „К. Цанков“, ул. „Кирил и Методий“, ул. „П. Евтимий“, ул. „Г. Катранов“, ул. „Г. Матев“, ул. „Арда“, ул. „Росица“.


Ключови думи
подмяна водопровод Свищов Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати