Неделя, 02 Яну 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Пламен Маринов: Българският спорт е оставен „на мускули“, голямото финансиране през последните години е било за богоизбрани, както при кредитите от ББР

  06.07.2021 15:24
Пламен Маринов: Българският спорт е оставен „на мускули“, голямото финансиране през последните години е било за богоизбрани, както при кредитите от ББР

Закон за спонсорството и редица конкретни мерки предвижда програмата на ПП „Републиканци за България“

 

Закон за спонсорството и меценатството ще гарантира данъчно облекчение за дружества и физически лица, даряващи средства по утвърден регламент. Такъв закон е желан и дългоочакван от спортните, а и от културните среди, а сега вече е и конкретно предвиден - в програмата на Републиканци за България. Това обясни Пламен Маринов, втори във великотърновската листа с номер 21. 

Философ по образование и мениджър по професия, Маринов е и дългогодишен състезател по баскетбол и бивш волейболист. Като човек на спорта и ценител на литературата и театралното изкуство, Маринов изтъква задоволството си от мерките в тези области, разписани в програмата на ПП „Републиканци за България“.

Недостатъчното финансиране е основен проблем на елитния ни спорт, по думите на бившия състезател. Стимулирайки спонсорите, бъдещият закон ще даде тласък в развитието на спорта, убеден е той. Наличието на повече финансиране неминуемо ще повиши качеството на подготовка и постиженията на нашите спортисти, каза Пламен Маринов.

Крайно време е държавата да започне да изпълнява своята роля – да създава достатъчно добри условия за родните спортисти.

„Видяхме, че най-много средства са получавали единици „богоизбрани“, както това се е случвало и с раздаването на кредити от Българската банка за развитие (ББР), и със субсидиите заради Ковид кризата… Хвърчат едни милиони, но стигат до малцина“, коментира Пламен Маринов.

А българският спорт, като цяло, е оставен „на мускули“, категоричен е той.  „Аз съм много горд, защото въпреки това, имаме страхотни спортисти с много големи постижения. И те се дължат предимно на таланта и труда на тези състезатели и на техните треньори“, каза още бившият баскетболен и волейболен играч, който участва в надпреварата за Народно събрание с каузата за държава с правила.

Пламен Маринов изтъкна и още нещо много важно, застъпено в програмата на Републиканци за България -  удвояване на часовете по физическо възпитание в училище. По думите му, това дори е закъсняла мярка, защото ниската двигателна активност на подрастващите води до влошаване на здравето на цялата нация.

Подобряване на условията в туристическите бази и регламентиране на техния статут, както и отварянето на вече модернизираните училищни спортни бази за нуждите на клубовете, са други от предложенията на Републиканци за България, за които те ще настояват в предстоящия мандат.

 

 


Ключови думи
Пламен Маринов Републиканци за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати