Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Диляна Петрова е шампион по бокс за девойки, още два бронзови медали спечелиха момичетата на „Локомотив”

  02.07.2021 14:30
Диляна Петрова е шампион по бокс за девойки, още два бронзови медали спечелиха момичетата на „Локомотив”

Изключително представяне направи 15-годишната Диляна Петрова на Държавното по бокс за девойки. На последното състезание за сезона, което беше в Ботевград, състезателката на „Локомотив” спечели шампионската титла с наистина шампионска игра в кат. 46 кг.

Изключително съм доволен от Диляна. Това малко момиче показа игра като на голям състезател. Горд съм, че израсна толкова и събра овациите на всички специалисти в залата, коментира старши треньорът на „локомотивци” Захари Мутафчиев. За мен дори златният медал не е толкова важен, колкото начина, по който го спечели. Но тя се труди много в тренировките. Слуша и изпълнява всичко, което й се показва. Успяхме да променим стила й за няколко месеца и тя вече стои като сериозен състезател на ринга, с който всички се съобразяват. Дори си настройват подготовката спрямо нея, каза още Мутафчиев.

Диляна привлече вниманието на боксовите специалисти и вече се говори за привличането й в националния отбор. Тя бе наградена лично от президента на Федерацията Красимир Иинински. А веднага след мача Захари Мутафчиев отлетя за Франция с един от професионалните си боксьори, който ще има важен сблъсък с бивш шампион, планиращ завръщане.

Другите две състезателки на „Локомотив” Дария Донева /48 кг./ и Ванеса Асенова /54 кг./ показаха прекрасна игра и също се качиха на почетната стълбичка, завоювайки бронзови медали в своите категории.


Ключови думи
бокс Локомотив Захари Мутафчиев Диляна Петрова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати