Сряда, 22 Сеп 2021
            
Общество Свищов

Четирима пълни отличници бяха удостоени от Община Свищов с Почетната награда „Зрелостник на годината“

  23.06.2021 11:50
Четирима пълни отличници бяха удостоени от Община Свищов с Почетната награда „Зрелостник на годината“

На 22 юни в Свищов се проведе тържествена церемония-концерт, на която бяха наградени отличниците от випуск 2021-ва година. Началото на тази вълнуваща проява бе дадено преди четири години от кмета на община Свищов д-р Генчо Генчев и тя се превърна в традиция за всички зрелостници и техните класни ръководители.

През тази година тържествената церемония беше допълнена от концерт на Лео и Играта, който беше специален подарък от Община Свищов за абитуриентите. В началото на празничното събитие градоначалникът отправи приветствие към зрелостниците, техните класни ръководители, учители и родители, като ги поздрави с успешното приключване на учебната година и дипломиране. След това д-р Генчев отличи зрелостниците от Випуск 2021, постигнали високи резултати в обучението си и допринесли за издигане на авторитета на тяхното училище.

От СУ „Димитър Благоев“ бяха наградени Никол Абаджиева, Сарина Стефанова, Лъчезар Манолов, Симеон Стефанов, Ферхан Черкез, Христиан Георгиев и Нели Димитрова.

От СУ „Николай Кaтранов“ бяха отличени Полина Колева, Радина Златанова, Виктория Димитрова, Самуил Илиев, Мартин Златев и Силвия Тодорова.

От СУ „Цветан Радославов“ кметът Димитър Радков, Калоян Кирилов и  Яница Росенова Ерусалимова.

Изявените зрелостници на СПГ „Алеко Константинов“ са Ивана Папуркова, Георги Пенев и Татяна Илиева.

От ПДТГ „Д. Хадживасилев“ наградени са Ивелин Мариянов и Александра Атанасова.

По предложение от ПБНЧ – Свищов бяха наградени и абитуриенти, които участват в художествените състави към читалището и са изявени в областта на изкуствата: АлександраАтанасова, Пламена Захариева и Симона Гърдева от ПДТГ „Д. Хадживасилев“ и Василена Тодорова от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч.

Заедно с отличените ученици, всички зрелостници от Випуск 2021 получиха значки с надпис „Аз обичам Свищов“, които ще им напомнят за Свищов и годините,  прекарани в училище.

Съгласно чл. 6, ал. 1 от Наредбата за символите, почетните знаци и отличията на Община Свищов с почетна значка, грамота и лента „Зрелостник на годината 2021“ бяха удостоени четирима ученици, които силно се открояват със своето постоянство в учебния процес, винаги са постигали високи резултати и се дипломират с отличен успех от целия курс на средното си образование. На тях Община Свищов присъди почетната награда „Зрелостник на годината“, която им бе връчена от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев. Това са Даниела Ферещанова и Димитър Симеонов от СУ „Д. Благоев“, Любослава Петрова от СУ „Н. Катранов“ и Иван Иванов от ПДТГ „Д. Хадживасилев“.

Тържествената част по награждаване на зрелостниците от Випуск 2021 приключи с бурни аплодисменти за всички класни ръководители, след което събитието продължи с концерт на Лео и Играта, които се погрижиха младите хора да се забавляват и градусът на настроението да остане висок.


Ключови думи
Випуск 2021 Свищов Генчо Генчев Лео и Играта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати