Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

5000 лева за деца с очни проблеми събра новият Лайънс клуб Велико Търново ЯНТАР

  21.06.2021 12:04
5000 лева за деца с очни проблеми събра новият Лайънс клуб Велико Търново ЯНТАР

5 хиляди лева събра на благотворителен и учредителен бал новият ЛАЙЪНС КЛУБ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЯНТАР в събота.

Кампанията на „Лъвовете“  подпомага деца от община Велико Търново в борбата с очни заболявания и първи симптоми на диабет. С дарения се включиха още Лайънс клубове от страната, както и членове на „Ротари“ и „Зонта“ организациите. Набирането на средства ще продължи и през летните месеци. Във връзка с инициативата клубът ще си сътрудничи с училищни ръководства, общопрактикуващи лекари и родители в тежко финансово положение.

29 активни и обществени личности положиха клетва и подписаха Хартата на Лайънс Интернешънъл, с което обещаха да служат на обществото. Специално за събитието  пристигна управителят на Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130 България“ -  Анелия Кънева. По нейните думи службата към обществото и съпричастността към страданието на хората осмисля живота и събира добрите хора за благородни каузи.

Президент на Янтар е Галина Генчева. В приветственото си слово тя посочи, че Лайънс Клуб Интернешънъл е най-голямата клубна организация в света за общественополезна дейност с около 1,З милиона членове в приблизително 45 000 клуба в повече от 200 страни и географски райони по света. От 1917 г. работят в помощ на слепи и хора с увредено зрение, за реализацията на общественополезни проекти и програми за развитието на младите хора.

Местният клуб планира да оказва помощ и на онкоболни деца, да работи за опазване на околната среда, стимулиране на младежите да развиват творческите си дарби, подпомагане на просперитета на великотърновската общност.


Ключови думи
Лайънс клуб Янтар Галина Генчева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати