Петък, 13 Авг 2021
            
Горна Оряховица Други

Полет 2020/2021 - 12.а и 12.б от летище Гимназията излетя успешно

  14.05.2021 14:26
Полет 2020/2021 - 12.а и 12.б от летище Гимназията излетя успешно

Днес, в 10.30 ч. с най-развълнуваните изпращачи, от летище Гимназията в необятните ширини на живота се издигна успешно самолет, извършващ полет  2020/2021-12.а и 12.б с най-красивия екипаж и пътници.

Преди това на сцената на успеха и новите перспективи се качиха пътниците – зрелостниците от 12.а и 12.б клас, техните класни ръководители Елица Билева и Диляна Грозева. Може би нашите прекрасни момичета и момчета имаха най-екзалтираната и многолюдна публика – изпращачи: учители, родители, представителни групи ученици от всички класове на СУ „Георги Измирлиев“.

Директорът на училището Криси Аврамова се обърна с мили приветствени думи към приказните ни абитуриенти:

„Скъпи зрелостници, мили наши ученици,

Уважаеми колеги,

14 май 2021 г. ще е ден, който ще помните – в първата година с неугасваща емоция, а лека-полека след това – и с носталгия по отминалите безгрижни години в училище. Ще помните онлайн обучението, трудностите, през които Измирлиевата общност преминава през последната година! Но това е колелото на живота, мили наши пораснали деца... Сякаш вчера прекрачихте училищния праг, преминахте през първите си изпити, за да се озовем днес на тази нова училищна сцена като символ на първите Ви стъпки по сцената на Вашия живот като зрели хора.

Днес за последно дойдохте в училище – развеселени, нетърпеливи да отпиете от чашата с коктейл, забъркан от онзи живот, свързан с нови перспективи, много неизвестни, личностно осъзнаване и усъвършенстване, добри и не чак толкова събития.... И какво ли още не!...

Нека днес да празнуваме с пожелания за сбъдване на добри дела. Зад Вас остава безгрижието на детството, пред Вас се отварят неизброимите възможности на реалния живот. Днес Вие, скъпи абитуриенти влизате в света на възрастните и поемате своята лична отговорност. Предстоят Ви различни преживявания. Ще бъдете изправени пред дилеми. Ще отваряте и ще затваряте врати. Но помнете, че животът е безкрайна палитра от цветове и чашата е наполовина пълна. Нека вярата в светлото случване, в градежите на битието да са водещи при Вас!

Помнете мили наши деца, че утрото е по-мъдро от вечерта! Бъдете здрави и уверен в силите си. Обединявайте воля и енергия за добри дела. Обичайте – така цялата Вселена ще Ви се радва по начин, по който днес ние, Вашите учители, Ви се радваме.

Уважавайте родителите, спомняйте си с добро за близки, приятели и роден край, за учителите, в чиито коси сребреят нишки, за нашето училище – за Гимназията, която се превърна във Ваш втори дом през годините на учене! Бъдете предани на българските традиции – това е Вашият път към успеха! Бъдете щастливи и сбъдвайте мечтите си!

На добър час, мили момичета и момчета от випуск 2020/2021! Бъдете победители!“

На свой ред зрелостниците изразиха благодарността и уважението си към своите учители. Предадоха развълнувани знамето-светиня на СУ „Георги Измирлиев“ на единадесетокласниците.

В кулминационния момент абитуриентите получиха своите номинации, а изисканите дами – класни ръководители обявиха мис и мистър на випуска. Специални музикални и танцови поздрави бяха отправени от младите таланти на нашето училище, а непосредствено преди полета изпращачите и зрелостниците сплетоха ръце в кръшно българско хоро!

Утрото беше прекрасно и слънчево. Такъв да бъде животът на нашите мили момичета и момчета!

 


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" абитуриенти Випуск 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати