Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Първа национална училищна конференция „Живописна България през погледа на Иван Вазов” се проведе в Горна Оряховица

  21.04.2021 19:12
Първа  национална училищна конференция „Живописна България през погледа на Иван Вазов” се проведе в Горна Оряховица

По инициатива на ОУ „Иван Вазов”, гр. Горна Оряховица на 20 април, в деня на патронния празник на училището, се проведе Първа  национална училищна конференция „Живописна България през погледа на Иван Вазов”. В конференцията взеха участие 6 училища от страната, носещи името „Иван Вазов”.

Участниците във форума бяха поздравени от г-н Григор Минков- заместник-кмет „Хуманитарни дейности” към Община Горна Оряховица; д-р Марта Николова – старши експерт по организация на средното образование към РУО на МОН, Велико Търново; Аделина Николова – старши експерт по БЕЛ към РУО на МОН, Велико Търново, Борислава Петрова – директор на Къща музей „Иван Вазов”, гр.Сопот; Светлана Гъркова – главен библиотекар в Общинска библиотека,Горна Оряховица.

Конференцията бе открита от училището домакин с филм, представящ града, и разнообразни изяви на ученици – танц на мажоретен състав, стихове, интерактивна карта, представяща Вазови произведения, презентация „Любимите места на Иван Вазов”. Гостите на конференцията показаха видео филми с историята на своите училища и с гордост споделиха постиженията си.

През втория ден от конференцията литературните клубове на училищата представиха добри практики и инициативи, провеждани през учебната година. Участниците проведоха маратон на четенето под наслов „Препрочитаме Вазов“. Впечатляващи бяха изпълненията на учениците от София, Видин, Бургас, Варна и Свиленград. Те доказаха, че носят пламъка на родолюбието в сърцето си, че познават творчеството на Иван Вазов и че са горди наследници на Патриарха на българската литература. Вдъхновени от невероятните емоции, участниците в конферецията екипно решиха да допълнят интерактивната карта на Вазова България. ОУ „Иван Вазов“- Горна Оряховица, като училище домакин, подари дигиталната карта на всички участници и на къща-музей „Иван Вазов“, гр. Сопот, с надеждата повече почитатели на поета да се докоснат до неговото творчество.

Директорите отправиха поздрави и пожелания за бъдещи съвместни изяви и сътрудничество. Развълнувани от успеха на своята първа среща, участниците изказаха надеждата си следващата конференция да се проведе на живо и в нея да се включат и останалите 52 училища, носещи името „Иван Вазов”. Иван Момъков -Директор на ОУ „Иван Вазов“-Горна Оряховица, закри форума с благодарности към всички гости, педагогически специалисти и ученици, които в продължения на два дни преоткриха колко е живописна България през погледа на Иван Вазов.

 


Ключови думи
ОУ Иван Вазов национална конференция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати