Сряда, 28 Сеп 2022
            
Избори 2021

Урок по родолюбие на открито

  29.03.2021 09:39
Урок по родолюбие на открито

Доц. д-р Милен Михов - водач на листата на ВМРО за Велико Търново, и Николай Цонев - кандидат в листата, заедно с активисти проведоха урок по родолюбие на открито в парк „Дружба“. Беше направена малка експозиция, включваща различни предмети, свързани с историята на българската армия и националноосвободителните борби от началото на 19 век до края на Втората световна война.

Униформата, която представям, е реконструкция на офицерска униформа от 1936г. на подпоручик от 18 пехотен на Н.В. Цар Фердинанд полк. Това е един от най-славните полкове на великотърновци, който се сражава във  всички войни за национално обединени и който е записал славни страници във военната ни история, каза доц. Михов.

Надяваме се това да има един положителен резултат от гледна точка на засилване на интереса към нашето историческо минало. Защото един народ, който не познава своята история, трудно би могъл да има бъдеще, обясни защо е важно да се знае и помни историческото минало учителят Николай Цонев.

Целта на образователния урок е да съхрани и утвърди българската национална идентичност, в която българската военна история заема важно място.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ВМРО доц. Милен Михов Николай Цонев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати