Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Петър Петков и Аделина Момъкова с бронзови медали от Държавното по борба

  15.03.2021 13:40
Петър Петков и Аделина Момъкова с бронзови медали от Държавното по борба

Два бронзови медала спечелиха състезатели на СКБ „Локомотив” от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за юноши (18-20 г.) и девойки, с което равносметката на клуба за 2021 г. става 17 отличия преди да са приключили летните първенства.

148 борци от 40 клуба участваха при юношите, които премериха сили в Бургас. При девойките се конкурираха 50 състезателки от 19 клуба. „Локомотив” участва с четирима юноши и една девойка.

Аделина Момъкова и Петър Петков стигнаха до почетната стълбичка, съответно в кат. 50 кг при девойките и кат. 74 кг при юношите.

Аделина започна с туш над Виктория Иванова от Белене и победа с технически туш над Назлъ Салимова от Разград. Последваха обаче загуби от Ралица Димитрова от „Атлетик” (Пловдив) и бъдещата шампионка Айлен Ахмедова от Търговище. В директния сблъсък за бронзовия медал Аделина отново беше на ниво и тушира Стефани Веселинова от „Бургас” (Бс).

В първата си среща Петър Петков победи с технически туш Кристиян Панайотов от Хасково, след което тушира и Наргин Ахмедов от Разград. На полуфинала обаче той загуби от Алпай Ферад от Караманци. В схватката за медала Петър нямаше проблеми срещу Айдън Юмер от Разград и взе победата с технически туш.

В същата категория Велин Недялков остана осми, след като започна с технически туш над Давид Колев от Стара Загора. След това загуби по точки от Алпай Ферад и трябваше да мине през репешажа, където водеше 5 секунди преди края на Айдън Юмер, но нелепа грешка му костваше победата и възможността да се бори за медал.

Осми е и Христо Христов в кат. 53 кг, а в кат. 125 кг. Петър Любомиров е 16-ти.

Получиха се хубави и интересни схватки. В тази възраст борбите вече са сериозни, иска се състезателите да са изградени технически и тактически. С още малко усилие нашите могат да са на по-предни места. Доволен съм от старанието им в подготовката, но винаги може да се даде повече и да се гонят по-високи цели, коментира треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Петър Петков Аделина Момъкова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати