Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболният „Локомотив” записа първа победа в обединената „А” група Център и Юг

  15.03.2021 09:45
Баскетболният „Локомотив” записа първа победа в обединената „А” група Център и Юг

Първа победа в обединения шампионат на ББЛ А група Център и Юг записа представителният отбор на БК „Локомотив” (Горна Оряховица). В неделния следобед в зала „Диана” в Ямбол „железничарите” се наложиха над отбора на „Академик” (Пловдив) с 86:64.

Участие в срещата взеха всички титуляри на „Локо”, които до момента лекуваха травми. Водени от лидера на тима Пеньо Нацкин и топ реализатора си Радостин Папазов, горнооряховчани не оставиха шансове на съперниците си от Пловдив и победиха във всяка от четирите части.

С дабъл-дабъл от 14 точки и 13 борби, към които добави и 4 асистенции, Пеньо Нацкин стана най-полезен играч в мача. С отбелязани 32 точки безапелационен топ реализатор в срещата стана Радостин Папазов.

С постигната победа състезателите на „Локомотив” напомниха, че щом са в пълен състав могат да бъдат сериозно препятствие пред всеки друг отбор. Не е за подценяване фактът, че успехите идват след едва няколко месеца, в които отборът бе сформиран и обигран.

Голямата цел на ръководството на БК „Локомотив” е възможно най-скоро към по-опитните играчи в ББЛ А група да се присъединяват все повече таланти от школата, които да трупат опит в мачовете. За постигането на този резултат основните усилия на клуба ще бъдат насочени към засилването на подготовката на подрастващите, защото няма по-добра инвестиция от тази в нашите деца.

Състав на „Локомотив”: Пеньо Нацкин, Радостин Папазов, Кристиян Нацкин, Светослав Байчев, Фурууа Брендакс, Георги Арихтев, Тони Прокопиев, Георги Павлов, Данаил Киров.


Ключови думи
баскетбол Локомотив А група
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати