Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други Свищов

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов отбеляза своя празник

  09.02.2021 14:17
ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов отбеляза своя празник

С решение на Народното събрание от 9 февруари 1883 г., в Свищов е учредено Първото търговско училище у нас. Този акт и до днес се чества като официален празник на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“.
Днес в двора на гимназията тържествено бяха вдигнати знамената пред учители, възпитаници и гости, които бяха дошли да отдадат почит пред дарителя Димитър Хадживасилев. След това пред паметника на дарителя директорът на Търговската гимназия Румяна Иванова и представители на отдел „Образование“ към Общината поднесоха цветя.
Проявите продължиха онлайн от 11:00 ч. В знак на уважение, зам.-кметът на община Свищов д-р Анелия Димитрова отправи поздрав от свое име и от името на кмета на Общината д-р Генчо Генчев.  Поздрави поднесоха също доц. д-р Румен Ерусалимов - заместник-ректор „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение“ в СА „Димитър Апостолов Ценов“, и Ахмед Куйтов - председател на Институт „Перспективи”. На срещата бяха представени значими постижения на настоящи и бивши възпитаници на гимназията, както и резултати от участия в конкурси и състезания.


Ключови думи
ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати