Неделя, 02 Oct 2022
            
Други

В Народното събрание гостуваха отличените в конкурса за детско-юношеско творчество, посветен на Търновската конституция

  23.12.2019 09:44
В Народното събрание гостуваха отличените в конкурса за детско-юношеско творчество, посветен на Търновската конституция

Децата лауреати на конкурса на Община Велико Търново за детско-юношеско творчество в областта на литературата, изобразителното изкуство и мултимедията бяха гости в Народното събрание в четвъртък.
Конкурсът, в който са отличени, бе посветен на 140 години от приемането на Търновската конституция. Учениците от старата столица са се състезавали в него, като са разработвали своите творби на тема „Силата на Търновската конституция”.
27 от тях, представители на училищата СУ "Вела Благоева", ОУ "Св. Патриарх Евтимий", ПГЕ "Александър Попов", ПГСАТ "Ангел Попов" и СУ "Емилиян Станев", са наградени с посещение в Народното събрание. Десет от децата пък са членове на Клуб "Млад депутат" при Основно Училище „Св. Патриарх Eвтимий”.
Великотърновските народни представители от ГЕРБ Станислава Стоянова и Станислав Стоянов ги посрещнаха в Парламента. Те разговаряха с учениците за работата на народните представители, както и за законотворческия процес. В интересната среща активно се включиха и други депутати от най-голямата парламентарна група - Тома Биков, Евгени Будинов, Ирена Димова, Десислава Тодорова. Младежите имаха и възможността да наблюдават на живо заседание на НС и да почувстват атмосферата на законодателната власт.


Ключови думи
конкурс Търновска конституция депутати ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати