Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Спорт

Кадетките на „Етър 78“ станаха втори на Държавното по стрелба с лък

  31.07.2019 17:06
Кадетките на „Етър 78“ станаха втори на Държавното по стрелба с лък

Държавното първенство по стрелба с лък за мъже, жени, младежи, девойки, кадети и кадетки в дисциплините рекърв и компаунд се проведе в „Спортпалас“ /Варна/. Участие взеха 122-ма състезатели от 14 клуба от страната.
На рекърв при младежите Боян Иванов от „Етър- 78“ се класира на първо място, а при кадетите Рикардо Собчак на второ. Голям фурор при кадетки направи Стелиана Зарзаланова, ученичка от СУ "В. Благоева", която е на години в по-малка възрастова група. След четири елиминационни кръга тя стигна до финала, където отстъпи на по-опитната състезателка от "Феникс Арчери" /София/ и се окичи със сребърен медал. Кристияна Петрова е на 8-мо място, Гергана Илиева на 9-то.
Отборно кадетките в състав С. Зарзаланова, К. Петрова и Г. Илиева са втори. Смесеният отбор на великотърновския клуб в състав Р. Собчак и С. Зарзаланова спечелих бронзов медал. На компаунд при младежите Пенчо Георгиев се окичи със сребро, както и при девойките Ивона Стефанова. Двамата са шампиони при смесените отбори.
При кадетите в същата дисциплина Димитър Крумов е победител, а при мъжете Димитър Димитров е на 8-мо място, а Николай Станев е 17-ти. При жените Анна Коларова също е на 8-мо място.
Ръководството на СКСЛКА "Етър-78" благодари на всички състезатели от клуба за успешното представяне и спечелените много медали и купи.

Текст и снимки: "Етър 78"


Ключови думи
стрелба
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати